Aanmeldprocedure Klas aan de School
Aanmeldprocedure
Wanneer een school handelingsverlegen is en denkt dat de leerling mogelijk past binnen ‘Klas aan de school’ kan de leerling in overleg met ouders worden aangemeld.
Vanuit Het Schateiland is er een aanmeldcommissie die beoordeelt of de leerling past binnen ‘Klas aan de school’ hierin zitten:
- Gerrit de Koster, directeur van OBS Het Schateiland
- Fleur Boxman, coördinator leerlingenzorg OBS Het Schateiland
- Janneke van Tol, coördinator leerlingenzorg ‘Klas aan de School’
- Dianne van der Stoel, leerkracht ‘Klas aan de school’
- Anja Klootwijk, leerkracht ‘Klas aan de school’
Wanneer een school en ouders denken dat ‘Klas aan de school’ een mogelijkheid zou kunnen zijn, nemen zij contact op met een van de leden van de aanmeldcommissie. Hierbij zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
- Het door ouders getekende ontwikkelingsperspectief met daarin:
o Oriëntatie en analyse
o Onderzoeksgegevens
o Alle ingezette hulpverlening
o Stimulerende factoren
o Belemmerende factoren
o De onderwijsbehoeften
o Een verslag van een recent MDO
o Ontwikkelingsperspectief onderbouwing
o Ontwikkelingsperspectief planning
o Een concrete hulpvraag
- Eventueel aanwezig deskundigen advies
- Eventueel aanwezige toelaatbaarheidsverklaring SBO. Leerlingen met een TLV voor het Speciaal Onderwijs (SO) of een te complexe ondersteuningsvraag, worden (in principe) niet toegelaten.
De aanmeldcommissie plant na ontvangst van deze gegevens een observatie in. Het is fijn om een gezicht te hebben bij de besprekingen en te kijken hoe hij/zij in de huidige setting tot leren komt.
Daarna is er een overleg met ouders, coördinator leerlingenzorg, de leerkracht en eventuele betrokken zorginstanties. Tijdens dit overleg wordt de hulpvraag besproken en gekeken of er nog interventies mogelijk zijn of dat een plaatsing in ‘Klas aan de school’ passend is. Na dit overleg neemt de aanmeldcommissie een besluit. Zij laten dit schriftelijk aan de ouders en de school weten.